čtvrtek 1. května 2014

SELF-TANNING


Hey guys!

Konečně jsem pro vás připravila plánovaný článek o samoopalovacích přípravcích. Myslím, že je na něj tak akorát čas, protože sluníčko už začíná postupně vykukovat a co nevidět přijdou na řadu šatičky a šortky. Co si budeme povídat, příjemně opálená pokožka vypadá vždy pěkně a dokáže solidárně zakamuflovat drobné nedostatky. Jak spousta z vás, mých dlouhodobých čtenářek, ví, byla jsem poměrně dlouhou dobu zapřísáhlou vyznavačkou solárií. Chodila jsem se pravidelně opalovat cca 5 let. Samozřejmě jsem nedbala dobře míněných rad o předčasném stárnutí a zdravotních rizicích, přestože jsem si jich byla dostatečně vědoma. Solárko má jednoznačnou výhodu v rovnoměrném opálení, kdy se nemusíte starat o skvrny na oblečení. Je to pohodlné a efekt je vynikající. Začátkem minulého léta mi však v hlavě sepla výstražná kontrolka a já ze dne na den přestala být návštěvnicí slunečních studií. Skutečně mě začaly děsit případné vrásky a vídávala jsem stále více a více videí o samoopalování, které zažívá nesmírný rozkvět a je dobrým a zdraví neohrožujícím řešením.

Na trhu je dnes celá řada samoopalovacích přípravků, ne vždy se cena rovná kvalitě. Do dnešního článku jsem jednoduše vybrala ty, které aktuálně vlastním a doufám, že vám moje poznatky trošku pomůžou.

Samooplaování je chvilkami malinko úmorné a musíte se připravit na to, že bílé ručníky vezmou brzy za své, stejně tak jako bílé spodní prádlo, nebo světlé povlečení. Opravdu jsem ještě nedostala do rukou samoopalovák, který vůbec nebarví. Zatím se lišili pouze tím, že některý barví víc a některý méně. Beru to ale jako součást tohoto procesu a hold teď nakupuji například bílá tílka o něco častěji než předtím. Skvrny na oblečení, povlečení a ručnících jsou pro mě asi jedinou výraznější nevýhodou, co se falešného slunce týká, ale není to přímo katastrofální. Jen je třeba s tím počítat. Přece jen, používáte něco, co povrchově "obarví" vaše tělo, je tedy logické, že se zahřátím, potem, případně fyzickou námahou půjde část této barvy dolů.

Vždy je nutné začít důkladnou sprchou a peelingem. To je skutečně základ pro co nejrovnoměrnější opálení a opravdu poznáte na vaší pokožce rozdíl. Na internetu je spousta rad, jakým způsobem roztírat samoopalovací krémy - některé radí krouživými pohyby směrem k srdci, jiné zase začínat od horních končetin a tak dále. Já osobně jsem se těmito instrukcemi nikdy neřídila a aplikuji krém pro mě klasickým způsobem, tedy od hlavy k patě. Nemyslím, že na tom nějak extra záleží, hlavní je důkladné rozetření a nevynechání míst.

Pojďme se společně podívat na několik typů samoopalovacích přípravků.


Aktuální novinka od Rimmel London. Byla jsem moc zvědavá na výsledek, protože se samoopalováky z drogérií mám většinou takovou zkušenost, že teprve po několika aplikacích začíná být trochu vidět barva, ale to už cítíte jako šlehačkou napatlaný dort. Tahle věcička slibuje matné, zdravě vypadající opálení. A já musím souhlasit. Má krásnou barvu, která je okamžitě vidět. Když například potřebujete být opálená na večer, stačí pár minut a je to na světě. Jsem moc příjemně překvapená intenzitou barvy. Aplikace není úplně na 100%, má tendenci dělat fleky, ale když si dáte záležet a budete poctivě roztírat, vše bude dobré. Varování - určitě použijte silikonové rukavice, protože šíleně barví dlaně a hnědá směs z nich nejde dolů ani po několika umytích. Vůně také není zrovna vábná, ale konkrétně s tímto nemám velký problém a překousnu to docela snadno. Ideální aplikovat po každé sprše, jelikož se snadno vymývá (zajímavé, že z dlaní ne).


Tento "make-up" pro nohy už slaví v zahraničí velké úspěchy nějaký ten pátek a v životě jsem na něj neviděla špatnou recenzi. Skutečně zakryje vady na kráse, jako jsou třeba modřiny, žilky a podobně. Nemá podle mě žádnou vůni, takže nikoho neobtěžuje. Opravdu používejte jen a pouze na nohy, jednou jsem jej ze zvědavosti nanesla na obličej a byla to hodně veselá podívaná. Na obalu je propagována odolnost proti vodě, rozhodně ale není odolný proti otěru. Nosit tedy opravdu jen k šortkám nebo šatům. Jednou jsem se potřebovala rychle převléct ze šortek do světlých kalhot, které už potom zevnitř nebyly světlé vůbec. Roztírání jednoduché, zvládne úplně každý.


Sublime body je můj nejoblíbenější samoopalovací krém z drogérie. Dobře se nanáší, neflekatí na kůži a má docela přirozenou barvu. Především, není oranžový a protože má postupnou gradaci, dobře se s ním pracuje i začátečníkům. Bohužel vám nedodá extra bronzovou pokožku, ale jen opravdu lehké opálení. Ale spotřebovala jsem těchto balení už spoustu, takže jej můžu doporučit. Ráda jej kombinuju s Fake Bake, který budu zmiňovat níže. První den nanesu Fake Bake, který dodá sytou barvu a několik dní udržuju právě Lorealem.


Už mnoho let používám na obličej samoopalovací sprej se Sephory. Má podle mě krásnou vůni, která mi připomíná kokos a nebarví ruce. Barva je vidět až po pár hodinách, takže doporučuji aplikovat večer před spaním a ráno máte zdravou barvičku. Jak už jsem říkala, zatím nikdy neudělal fleky na povlečení, ani na tváři :) Síla opálení je tak střední, záleží samozřejmě na tom, kolik produktu aplikujete. Vždy jsem s ním byla naprosto spokojená. 


Můj aktuálně nejoblíbenější samoopalovák. Je ve formě spreje a je opravdu, opravdu hnědý. Což je výhoda, protože při aplikaci dobře vidíte vynechaná místa. Byla jsem vždy zvyklá, že samoopalovací přípravek se má do pokožky opravdu silně vmasírovat, ale pozor. U tohoto produktu to neplatí. Čím více jsem "tlačila", tím více zůstávaly na kůži fleky a já už z toho byla zoufalá. Nakonec jsem přišla na to, že stačí úplně jemně rozetřít a efekt je dokonalý. Dávám si jej vždy před spaním a ráno jsem skutečně hnědá. Má nejlepší výsledek s jakým jsem se setkala, krásná sytá barva. Okamžitě zasychá, nelepí a na pokožce jej necítím. Občas udělá fleky na bílém oblečení a na ložním prádle, ale s tím jsem smířená. 


Fake Bake 60 minutes má víceméně stejný výsledek jako Flawless, jen s tím rozdílem, že zabírá do hodiny. Z mých zkušeností říkám, že barva se rozvine úplně spíše tak do dvou hodin. Taktéž okamžitě zasychá a můžete se potom rychle bez problémů obléci. Značku Fake Fake nakupuji přes Parfums.cz, bohužel hodně jejich produktů často nebývá na skladě, takže se snažím i přes zahraniční e-shopy. 


NEKUPOVAT

Konec článku věnuji kategorii produktů, které bych si znovu rozhodně nekoupila.

Samoopalovák od Oriflame má u mě zásadní problém - nebarví. Nanesla jsem si na tvář opravdu štědrou vrstvu, ale ráno jsem si nepřipadala ani o odstín tmavší. Mám zkrátka pocit, že nefunguje.


Bronzer na tvář od Yves Rocher není úplně zlý, ale rozhodně má lepší výsledky jeho "verze na tělo". Tento mi připadá hodně nevýrazný a smývá se hned po prvním kontaktu s vodou. 


Užívejte první Máj!

22 komentářů:

  1. Sally Hanse Airbrush Legs moc dobře znám a v létě se bez něj neobejdu. Pak ještě používám podobnou, ale dražší variantu Air Stocking.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Udělala jsi dobře. Já do solárka nechodím třeba celý měsíc. Pak si zajdu do solárka 2x a potom mám zase klid na hodně dlouho. Mám tu výhodu, že jsem tmavší i bez opalování. Podle mě už to není ani tak moc hezké, když je někdo vysolárkovaný. Mě se přepálená pokožka hnusí! Nejednou jsem se taky hodně opekla, ale nemůžu za to. Stačí mi jít 2x do solárka a někdy zhnědnu až moc. Hezký post! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super recenze, já dřív používala samoopalováky hodně, pak mi začalo vadit jak tvoří fleky, když se vymývají a jak z nich mám špinavé oblečení. Teď používám jen samoopalovák na obličej, mám totiž pleť bledší než zbytek těla (ten od L´oréal - hnědá lahvička s pumpičkou) :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/new-in-april-2014.html

    OdpovědětVymazat
  4. Asi to bude hodně blbá otázka, ale vždycky mě zajímalo, jak si tim samoopalovákem mažete záda... :D pro mě je docela složitý namazat si je normálnim krémem, natož samoopalovákem, kterej musí člověk nanýst rovnoměrně atd... Je to pro mě záhada, tak jsem zvědavá, jakej na to máš trik ty, protože ne každej třeba bydlí s někym, kdo by mu ty záda namazal :D
    Díky za osvětlení, Lenka ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se většinou snažím na záda nějak dosáhnout a celkem to odfláknu, protože většinou není po ruce nikdo kdo by mi je namazal :))) Pokud nemáš vyloženě něco s holými zády, tak je to dobré...V jedné reality show jsem viděla, že si holčinka natírala záda samoopalovákem, pomocí válečku na malování pokojů, s tou nastavitelnou rukojetí :D

      Vymazat
    2. Naty, to si viěla na TLC? Ty soutěže krásy ? :D :-)

      Vymazat
    3. Nene, viděla jsem to v britské reality show The Valleys :))

      Vymazat
  5. Zase výborný článek :-) ikdyž se chystám před mořem opálit v soláriu, tak tohle je skvělá varianta :-) Mohla by si Naty poradit nějaké dobre kremy do solárka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já používala krémy s extra příměsí bronzeru a samoopalovacího krému. Je zajímavé, že i když je v tom krému samoopalovák, nikdy to nepustí ani neudělá fleky, asi se to v solárku nějak..vpeče :))) Mám ráda krémy s těmi japonskými postavičkami.

      Vymazat
    2. děkuju ;-) jednu dobu jsem tam chodila a ty krémy se mi právě líbili :-)

      Vymazat
  6. Wau, tak týmto si ma potešila. Nemám žiadne skúsenosti s týmito produktami a nejakú dobu som už o nich uvažovala, ale nebola som si istá, čo a ako. Sally Hansen už dokonca mám doma, no zatiaľ som nemala odvahu ho vyskúšať, ale asi sa presa len odhodlám :D
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sally je opravdu super, budeš příjemně překvapená jak skvělé má krytí!

      Vymazat
  7. Moc fajn recenze :) K tomu bílému prádlu...jde to vyprat ? Např.to povlečení bych nerada zničila. Občas samoopalováky používám, ale kvůli tomu se světlému oblečení vyhýbám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem vždy vše vyprala, občas si pod sebe dám na noc prostěradlo, které můžu zničit, když vím, že třeba ten Rimmel barví dost. Stává se mi ale, že z nátělníků to nejde na 100% dolů, že zkrátka ta bílá není úplně bílá.

      Vymazat
  8. Báječný článek Naty :-). Opět jsem jej přečetla jedním dechem a jsem zase o několik inspirací bohatší. Zaujal mě ten sprejík od Sephory. Říkám si, že by mohl být snad i k pleti šetrný, jelikož jsem se mi povedlo snad x-krát po samoopalováku osypat :-( :-D.
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že bude, protože nemá takový ten klasický zápach a asi je založen na trochu jiné bázi. Jsem s ním už léta spokojená!

      Vymazat
  9. Ahoj Natálko,
    můj dotaz je úplně mimo, ale přesto se zkusím zeptat: Kdysi jsi tady na blogu měla nějaké suchý šampon (pudr) na vlasy, který ti udělal až neuvěřitelný objem, nemůžu najít ten článek :( Vzpomeneš si, co přesně to mohlo být a popřípadě, kde se dá sehnat? Byla bych ti moc vděčná, děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  10. Parádní článek- těšila jsem se na něj, co jsi se v jednom z minulých článků zmínila, že se chystáš ho napsat. Vždy před létem jsem si říkala, že bych nějaký krémík testla, ale nikdy jsem se neodhodlala, měla jsem strach, že investuji do něčeho, co nebude dělat dobrotu a nakonec zůstane stát na poličce. Ovšem po tomto výčtu pomocníků, které máš ty sama ozkoušené a jsi spokojená, si některý konečně taky pořídím.
    Díky za tipy ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem taky byla několik let vyznavačka solárka :D. Teď používám Xen-Tan a jsem moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  12. super článek! byly doby, kdy jsem také byla v solárku pečená vařená, ale pak, stejně jako u Tebe, jsem zničeho nic dostala strach a na solárko zanevřela. musím uznat, že tak perfektní opálení jako z něj nedokáže asi nic, ale zdraví je přednější! :))
    krémů na opalování jsem už také pár vyzkoušela, ale protože mám nejraději bílé spodní prádlo, barvení mě hrozně štvalo:( takže teď jsem bílá a čekám na pravé "pravé" sluníčko! :))
    každopádně.. pokud se pro samoopalovák zase někdy rozhodnu, určitě bych moc ráda vyzkoušela právě FakeBake o kterém se zmiňuješ :))

    OdpovědětVymazat
  13. Jůů, ten Rimmel je normálně v drogeriích?? Musím mít! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Od YR jsem měla ten na tělo a nebyl špatný, ale žádný zázrak....možná zkusím ten Loreal:)
    Simushka in Wonderland

    OdpovědětVymazat