čtvrtek 9. ledna 2014

BEST OF BEAUTY 2013 PART 1


Hey guys!!!

Je to tady, shrnutí toho nejlepšího líčení, které se mi za rok 2013 dostalo pod ruku. Bylo pro mě hodně těžké, vybrat z toho množství kosmetiky pár kousků, které by měly definovat loňský rok. Proto jsem sáhla zkrátka po těch, které jsem používala nejčastěji. Rozhodla jsem se tento speciál rozvrhnout do dvou částí, protože by články byly nezdravě dlouhé a nikdo by už ke konci nevěnoval pozornost. Dnešní post bude tedy pouze make-up a ten další bude zahrnovat pleť, vlasy, tělo a random věci, které mi dělaly radost. Pusťme se do toho.

MAKE-UP

Definitivně Estée Lauder Double Wear foundation. Myslím, že tento make-up se bude držet na vrcholu mé oblíbenosti hodně dlouho. Dokonalý make-up, který poskytuje opravdu silné krytí a s vaší tváří udělá zázraky. Nedám na něj dopustit a jsem na něm téměř závislá. Pro levnější alternativu jsem zvolila L'oreal True Match. Tento kousek je zbožňovaný po celém světě a já jej kupuji stále dokola už pěkných pár let. Hodně jej přirovnávají ke Studio Fix Foundation od MAC. Nemůžu posoudit, MAC verzi jsem neměla, ale na youtube jej považují za dupe. Pro mě nejlepší make-up z drogérie, super krytí i výdrž.


PRIMER

Upřímně, zatím se mi primery příliš nedostaly pod kůži a většinou je při líčení zapomínám. Když dělám večerní líčení, sáhnu obvykle po That Gal od Benefitu. Mám v plánu zkusit Porefessional od Benefitu, protože na youtube jsou z něj všichni naprosto uneseni. Máte s ním zkušenosti? Dejte mi kdyžtak vědět dole v komentářích. Byla jsem spokojená i s primerem od Rimmelu, který už jsem neměla k dispozici pro nafocení.


PUDR

Jednoznačně Stay Matte od Rimmel. Tento pudřík předčil moje pudry od MAC a je to ten nejlepší matující pudr, co jsem kdy objevila. Přijde mi víceméně bezbarvý, ale svou práci odvádí dokonale a budu si jej kupovat pořád a pořád. Les Beiges od Chanel. Pokud máte chuť se rozmazlit, jděte do tohoto voňavého miláčka. Vypadá na pleti velmi přirozeně a v létě jsem ho používala místo make-upu, jen s trochou bronzeru.


BRONZER

Terracotta od Guerlain je jeden z nejznámějších bronzerů vůbec. Už dlouho si jej plánuji koupit v klasické kompaktní podobě, tento minerální balíček není ideální na nošení v kabelce, ale jinak s ním nemám problém. Bronzer poskytuje docela přirozený efekt, není ani oranžový, ani hnědý, prostě něco mezi a něco úplně akorát. Honolulu má sloužit jako dupe populárního Hoola Bronzer od Benefitu. S tím i souhlasím, jsou si opravdu dost podobné, je spíš do hněda a bez třpytek. A stojí zlomek Hoola ceny :)


TVÁŘENKA

Tuhle paletku za pár korun z internetu jsem používala celé léto. Obsahuje všechny barvy, které jsem mohla kdy potřebovat, super pigmentace a ráno ve spěchu to byla moje jistota, než se dlouze přehrabovat v klasických tvářenkách. Jinak mám moc ráda ty od ELF - Studio. Odstín Passion Pink a Merry Berry jsou moji favorité.


KOREKTOR

Na večerní líčení, nebo na "dny se špatnou pletí", nedám dopustit na Erase Paste od Benefit a korektor od KIKO. Oba jsou silně krycí a opravdu vyzmizíkují, co je potřeba. Affinitone od Maybelline používám už spoustu let a je to takový můj evergreen. Za málo peněz dobré výsledky, má krémové složení a výborně se aplikuje.


OBOČÍ

Konečně teď začínám být spokojená se svým obočím. Když jsem si jej začínala někdy před mnoha lety upravovat, stále jsem trhala a trhala, až tam toho moc nezbylo. Před pár měsíci jsem se rozhodla zatnout zuby, odložit pinzetu a vydat se na cestu napravování škod. Obočí se mi skutečně vrací, začíná vypadat přirozeně a nemusím zdaleka investovat tolik energie do dokreslování. Momentálně používám hnědou tužku od Alverde, která je podle mě moc prima pro blondýny.


OČNÍ LINKY

Master Precise od Maybelline jsou pro mě jediné správné oční linky. Zkoušela jsem jich už spoustu a spoustu jsem jich taky záhy vyhodila. Tyto jsou krásně černé, mají jednoduchou aplikaci a vydrží celý den. Výborně jsem si s nimi natrénovala tvorbu linek a nedám na ně dopustit.


ŘASENKA

Jak je asi patrné, hodně jsem si oblíbila The Rocket Volum od Maybelline. Úžasná řasenka, která vykouzlí nádherné řasy. Jediné malé minus je její odličování, které dá opravdu někdy hodně zabrat. Plný počet bodů dávám taky Lovely Doll od Astor, která dělá čest svému jménu a napomáhá k panenkovským řasám.


OČNÍ STÍNY

Hodně revoluční pro mě vloni byly Color Tattoo od Maybelline. Nejlepší báze pod oční stíny, vytvoří nádherný podklad a barva pak doslova září. Mám je ve všech barvách, tady na fotce jedna chybí. Minimálně ty přirozené odstíny určitě využijete, já už si bez nich pomalu neumím představit líčení.


Velmi krátce, Too Faced má báječné oční stíny



RTĚNKA

Moje nejmilejší část líčení...Chcete-li se hýčkat, udělejte to pomocí YSL rtěnek. Jsou to jednoznačně ty nejlepší rtěnky, co jsem poznala. Krémové jako máslo a pigmentace božská. Od MAC jsem po dlouhém přemýšlení vybrala Angel. Je to skutečně absolutně ideální růžová, která sluší všem. Voní po vanilce a miluje ji Kim Kardashian. Rozhodně musím zmínit Rich Colour od Avonu, které pro mě byly vloni snad největším překvapením. Jsem z nich nadšená, tady je barva Proper Pink. Ačkoliv to na fotce úplně nevypadá, je dost podobná právě rtěnce Angel. Na rtech vypadají skoro stejně. Odstín 03 od Kate Moss je moje oblíbená tělová.



LESK NA RTY

XXXL Shine od Essence jsou moje go-to lesky. Můžu je dát přes jakoukoliv rtěnku, zvětšují rty, krásně voní a prostě jsou fantastické. Nakonec jsem přišla na chuť i zvětšovači rtů Instant Volume Lip Gloss. Zpočátku jsem k němu byla skeptická, ale docela dobře se osvědčil a byl to jeden z mých nepoužívanějších lesků za rok 2013.


KRAJÓNY

Chubby Stick, Tinted Lip Balm, Lip Butter....v roce 2013 zažily obrovský boom právě tady tyto velké tužky na rty. Mají představovat něco mezi balzámem, rtěnkou a leskem na rty. Asi žádné velké překvapení, o Color Boost od Bourjois jsem básnila celé léto. Tyhle pastelky miluju a doufám, že se Bourjois na jaro vytáhne nějakou podobnou dobrůtkou.


TEKUTÁ RTĚNKA

Tuto kategorii jsem vytvořila jen proto, abych mohla dostatečně oslavovat Apocalips od Rimmel. Tohle byl rozhodně jeden z nejlepších počinů loňského roku. Na blogu je na ně celý samostatný článek, proto se nebudu dlouze rozepisovat. Jsou báječné, báječné, báječné.


TUŽKA NA RTY

Co se týká konturek, nejsem nijak vybíravá. Jsem naprosto spokojená s tužkami od Essence, které poskytují schéma barev, které potřebuju a vždy mi dobře poslouží. Moc ráda používám taky konturku Instatnt Volum Lip Pencil, která opticky zvětšuje rty.


ROZJASŇOVAČ

Používám je hlavně v létě a na večer. Oblíbila jsem si tento váleček od Shiseida, protože vypadá na tváři úžasně přirozeně. Často jsem ale líná a použiju třeba třpytivé oční stíny. Zaujal mě i tento zlatavý rozjasňovač od Essence, který byl součástí letní limitovky.


ŘASY

Umělé řasy teď nosím víceméně denně. Nemyslím samozřejmě ty extra dramatické, ale ty přirozenější. Možná se vám to zdá přehnané, ale už jsem se natolik vycvičila, že mi jejich aplikace zabere dvě minutky. A řasy skutečně změní celý váš look, jak tvrdí Katy Perry. Do řas vůbec neinvestuju, většinou si je kupuju za hubičku před internet. A vždy používám černé lepidlo.


LAK NA NEHTY

Mám předsevzetí najít si nové laky na nehty! Protože o Golden Rose tlachám v úplně každém článku. Takže naposledy, Golden Rose, Sally Hansen a Salon Pro od Rimmel by Kate Moss. To jsou moji favoriti za rok 2013.



První část máme za sebou, těším se na tu další :-)

20 komentářů:

  1. Výborný článok, hneď som ho zhltla :D Navyše chválim nový header, na fotkách v ľavom dolnom rohu ti to veľmi pristane, už som pomaly aj zabudla, ako vyzeráš bez výrazných pier, ktorých sa však určite nevzdávaj :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky nosím umělé řasy každý den :) Někdy i ty hodně výrazné, zbytek make-upu pak nechám samozřejmě přirozenější. Takže se toho vůbec neboj! :)

    OdpovědětVymazat
  3. tyhle články já miluju, super! jinak kde si kupuješ ten makeup? že bych se po něm koukla :D ( nenávidím se a biju se do hlavy, že mám makeupů plnej šuplík).
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  4. super článek :) jinak doporučila bych ti zkusit tekuté linky z HMka (mají je i ve fixe, pokud máš raději tuhle formu) a jsou vážně skvělé, už nechci jiné a jestli je někdy přestanou vyrábět, opravdu se naštvu :D skvělá pigmentace a vydrží celý den.. ale na tvé doporučení dám možná šanci i těm maybelline :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se lepit řasy snad nenaučím, hlavně mi přijde že mi nesluší :/. Jinak výborný článek plný skvělých produktů. :))

    OdpovědětVymazat
  6. tvoje články jsou super :)

    a obdivuji každého kdo si dokáže přilepit řasy :D mě už vyděsilo jen to černé lepidlo!! ;)

    OdpovědětVymazat
  7. pekne zrekapitulovane :) Zavidim (v dobrom) tolko kvalitnej kozmetiky, mne je strasne luto do nej investovat peniaze a navyse mam pocit, ze tie kusky co mam doma nie su az take uzasne tak sa mi tazko odhodlava k novym :(

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherně zpracovaný článek Nat :) Ta tvoje sbírka Color Tattoo je úžasná, taky je mám v několika odstínech a přesně jak píšeš, jako báze skvělá a s těmi výraznějšími dělám třeba barevné linky :)

    OdpovědětVymazat
  9. Opäť článok, na ktorý som sa veľmi tešila. Inak, väčšinu vecí som tu aj očakávala, podľa toho, ako si ich ospevovala počas roka :) Ja mám dnes voľno, takže sa chystám konečne zrekapitulovať svojich favoritov 2013, akurát že máme zatiahnuté a je taká tma, že musím v izbe svietiť... PS: Teším sa na Part 2 :)

    OdpovědětVymazat
  10. Z článku mě hrozně zaujal lesk zvětšující objem rtů :D. Tak bych se ráda zeptala, kde je možné sehnat kosmetiku Instatnt volume lip.

    OdpovědětVymazat
  11. Hrozně mě zaujal lesk na zvětšující objem rtů :D. Proto bych se ráda zeptala, kde je možné sehnat kosmetiku Instant volume lip :).

    OdpovědětVymazat
  12. Jako vždy báječný článek :-), tuhle rtěnku od Avonu jsem ve svém Top 10 za rok 2013 také zmiňovala, vážně mi vyrazila dech kvalita této řady rtěnek. Jinak do budoucna bych si konečně ráda pořídila nějakou tu krásku i od MAC O:-). Jinak co se umělých řas týče, mohu jedině souhlasit, jejich aplikace zabere opravdu minimum času a výsledek je báječný.
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  13. Super článok a konečne je to také PORIADNE veľké zhrnutie! :-)

    Blog Papi Lapi

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Nat,
    s Porefessional od Benefitu mám velmi dobré zkušenosti, používá jej moje vizážistka. Neustále jsem se odhodlávala, že si jej také pořídím, ale trochu mne odrazovala cena. Před Vánoci jsem se však na radu kamarádky dostala k primeru od značky Stage - SILK VEIL a jsem z něj naprosto unešená. Kromě toho, že stojí o polovinu méně (myslím, že je to stejná velikost balení), je prostě neuvěřitelný. Pleť mi skvěle vyhladí (mám problém s většími póry). Dokonale si poradil se začínajícími drobnými vrásky kolem očí! Po nanesení makeupu je moje pleť skutečně dokonalá, vyhlazená, sametová a hlavně makeup drží na svém místě. Doporučuji vyzkoušet, obzvlášť, když primerům zcela neholduješ, ať zbytečně nevyhazuješ peníze. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Bude už článek o skladování kosmetiky ? :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tyhle články mě děsně baví!! Skvěle jsi to zpracovala :)
    O Color tattoo se fakt mluvilo neskutečně :D Já si teda žádný nepořídila, protože mám raději matný líčení a kdyby udělali ještě matný Color tatto, tak bych si koupila všechny :D Rocketku mám doma taky, ale asi jsem blbá, protože já ať použiju řasenku jakou chci, furt mám slepený řasy :D Tak si je radši nemaluju a beztak mi to je děsně nepříjemný, když ji na těch očích cítím. A jsem tak ráda, že je tady blogerka, která dokáže Essence pochválit a ne jak ostatní neustále kritizovat :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Natálko, udělala by jsi prosím tag na to, co u sebe běžně nosíš v kabelce? Samozřejmě z kosmetického hlediska :)) děkuju moc :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Nat, bázi od Benefitu mám vyzkoušenou. Po použití podkladovky The Pore-Fessional je pleť mnohem hezčí a hladší. Pohltí póry a zmatní T-zónu. Dobře se roztírá a prodlužuje výdrž líčení. Prodavačka v Sephoře mi doporučovala, abych tuto bázi aplikovala jen na partie, kde jsou viditelné póry (u mě okolo nosu). Bázi nanáším na celou tvář a určitě se tím nic nezkazí. Za mě spokojenost. www.missalexy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  19. ahoj, zaujal mě odstaveček o umělých řasách. Přiznám se, že jsem před časem také neodolala a zkusila je aplikovat, problém, ale byl, že vždy někde odstávaly (bud u vnitřního nebo vnějšího koutku) a ve finále upadly úplně. Byla jsem z toho otrávená a nechápala jsem jak to slečny z youtube dávají tak s přehlede. Vzhledem k tomu, že s nimi máš takové zkušenosti by mě zajímalo jestli záleží na materiálu a lepidlu nebo spíše na šikovnosti (v mém případě asi nešikovnosti:) Pravdou je, že jsem je pořídila u vietnamců- bylo mi líto za ně v drogérii dát téměř stovku, když jsem je chtěla pouze vyzkoušet. Budu ráda za tvoji radu ;) Jinak musím říct, že blog je úžasný. Hlavně se mi líbí, že máš tak široký okruh témat článků. Jen tak dál přeji hodně inspirace a spokojených čtenářek.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Naty:) Super clanok, diky za odporucania :) Ten make-up od Loreal teda musim vyskusat, kedze moj od Manhattan mi prave dochadza..A mozem sa opytat, tie umele rasy cislo 019 cez aku stranku si ich objednala ? Take by sa mi pacili :)

    http://veronikakrasnicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat