čtvrtek 5. prosince 2013

WINTER ESSENTIALS


Hey guys!

Plním slovo a snažím se přispívat co to jde :-) Přemýšlela jsem, jaký článek pro dnešek udělat a napadly mě zimní nezbytnosti. Věcičky, bez kterých v tomto období nemůžu existovat. Většina produktů vás asi moc nepřekvapí, ale je tam pár novinek, o kterých jsem se zatím nezmiňovala. Jak se vám daří, užíváte si už adventní atmosféru a vánoční trhy?

What a surprise??? Yankee Candle jsou zpátky nejen na mém blogu, ale taky na mém stole. Není to tak, že bych nechtěla klasickou velkou YC ve skle, ale já chci prostě VŠECHNY. Vánoční vůně jsou tak dokonalé, samé cukrovinky, karamel, koření, pomeranče, hřebíček, dortíky a spousta dalších lahůdek. Takže svoji obsesi řeším tím, že kupuju tyhle menší svíčky a užívám si rozmanitost. Dnes jsem vypálila celou Kitchen Spice. Když se mě zeptáte na doporučení, horko těžko říkám Christmas Cookie a Kitchen Spice. Ale každá prostě voní skvěle, co se týká YC, nemůžete asi udělat chybu.


Poslední dobou mě celkem zajímají parfémy, o kterých u nás nikdo neví, ale za mořem patří mezi oblíbené. Dala jsem šanci celebrití vůni od Jessicy Simpson - Fancy Nights. Varování, jste-li milovnice jemných, nesladkých vůní, tahle by vás pravděpodobně zabila. Já sama jsem první "postřik" trošku vydýchávala, ale musím říct, že jsem v životě neměla tak zvláštní vůni. Nic podobného jsem nikdy necítila. Chcete definici? Mě prostě voní jako Zima. Být Jessicou, pojmenovala bych ji Winter Wonderland. Má hrozně zajímavý štiplavý nádech, je sladká a přitom ostrá a hořká. I mojí mámě hned evokovala zimu. Když si k ní čichnu, představím si zasněžené aleje stromů + nějakou nasládlou příměs. Divné, já vím. Ale přísahám, že ji minimálně do března nedám z ruky.


Balzámková sekce. Moje rty mají sklon k šupinkám, což vůbec není pěkné, takže se neobejdu bez peelingu na rty. Po sté tedy prezentuju Sweet Lips od Lushe, který střídám s Bubblegum. Ale co je nejlepší ze všeho? Tónovací balzám Santy Baby od Lush. O.M.G. Musela jsem ho mít už jen kvůli tomu názvu, ale má navíc tu nejdokonalejší vánoční červenou. Je opravdu, opravdu zářivá a výrazná. Přijde mi, že má větší pigmentaci než většina rtěnek. Balzámy SYX jsou moje klasika, mám je asi 4, ale nejvíc používám jahůdkový, dávám si jej hlavně před spaním. Kalíšek s medem a včelím voskem od Oriflame určitě znáte taky. Je příjemný a mám ráda tu vůni.



V zimě mám hodně vysušenou pokožku a musím se mazat jako o život. Základem je pro mě i peeling, který hraje velkou roli v aplikaci samoopalovacích přípravků. Teď si moc užívám Matispa Body Scrub, který mi byl zaslán na recenzi od skvělého Cosmopolitanu. Je extra hrubý a voní po mentolu a citronech. Jinak používám ráda i čokoládový peeling ze Sephory, ten je extra yummy!!! Můj oblíbený vanilkový krém Avon, ten už tady patří k inventáři. Miluju krémík Planet Spa s bambuckým máslem, překrásně voní a dávám si jej na hodně suchá místa jako jsou paty, kotníky, lokty nebo kolena. Moc doporučuju.


Tady se nebudeme dlouho zastavovat, asi si nepamatuju článek, kde bych tyto laky nezmínila. Každopádně u mě v zimě hraje prim rudá a černá. Teď ale vídám i nádherné laky plné třpytek, nejspíš se zase vrací do módy, budu na ně muset hodit očkem.


Vytvořila jsem takový mix produktů na rty, které mám teď za miláčky. Jednoznačně krajóny, hlavně Bourjois a Avon, ale dobré má i například ELF, z těch dražších potom třeba Clinique nebo NARS. Tužky na rty, ty jsou k tmavým rtěnkám nutností a na ty od Essence nedám dopustit. Apocalips od Rimmel, miluju a maluju:))) Mám je ve 4 barvách a nemůžu si pomoct, jsou vynikající. Na závěr tmavé rtěnky, tady pro ukázku jedna mattovka od Kate Moss. Nedávno jsem udělala celý článek o podzimních/zimních rtěnkách, takže není potřeba je víc rozvádět.


Paletky. Preferuju je před jednotlivými stíny, protože většinou jsou přizpůsobené k vytvoření kompletního looku, takže nemusím přehrabovat šuplíky abych udělala jedny kouřové oči. Super je hlavně nová paletka od Avonu, ta vlevo. Přírodní odstíny, to je moje gusto, takže taktéž děkuju Cosmopolitanu za dobrý výběr. Druhá paletka je také Avon, tentokrát fialovo šedá, což je moje druhá nejoblíbenější varianta, hned po zemitých barvách. 


Nečekejte romány od Tolstoje. Mám sice ráda i opravdovou literaturu, ale budu k vám upřímná. Poslední dobou sahám hlavně po té zábavné a nepříliš náročné. Vždycky před Vánoci si přečtu Bridget Jones, momentálně jsem u druhého dílu 50 Odstínů a baví mě knížky Kardashianek. Zejména kapitoly o líčení hltám pomalu s otevřenou pusou. Shame on me. Nicméně chápu, proč jsou 24/7 tak překrásné. Holky píšou, že vstávají denně kolem 4 hodiny ráno a celý tým lidí pracuje tři až čtyři hodiny na jejich make-upu a vlasech. Většinou při této rutině usnou a dohání deficit. 


Málem bych zapomněla na noční a oční krém. Loreal Nutri Gold jsem popisovala v listopadových favourites. hodně hutný a výživný krém na noc. Krém na oči je od Skin Supremes a má silikonovou strukturu. Dá se aplikovat i na případné vrásky kolem rtů.


Většina lidí nesnáší, když dostávají ponožky. Já ponožky miluju, ale pozor, jen ty veselé a roztomilé. Libuju si v těch s Hello Kitty, s motivy Santy Clause a sobů...tady jsem vybrala ty malinko decentnější. Nejvíc ale zbožňuju fluffy ponožky, ty extra chuplaté, nosím je doma celý den. 


Zimni večery jsou dlouhé. Hodně dlouhé. Stmívá se ve čtyři odpoledne. z čehož nejsem úplně nadšená, protože mám pocit, že si dám oběd a za chvíli je skoro večer. Často se bavím listováním v časopisech, zejména ty vánoční vydání mě berou. Několik z vás se mě ptalo, jestli jsem to já v prosincovém Cosmopolitanu. Ano, jsem to já a děkuju za milá slova, kterých se mi od vás dostalo na FB a Instagramu :-*



Všem nádherný zbytek večera a hlavně užívání vánoční atmosféry!!

32 komentářů:

  1. Jsi hvězdička! :* <3
    A článek je úžasný. Hned si poběžím do Lush pro Santa baby! :)
    Tvůj blog je, když mám čas, jedním z mých nejoblíbenějších počtení.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem už nakoupila balení roztomilých teplých ponožek, bez těch se prostě neobejdu!

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek :)
    Laky i velkou část rtěnkosbírky máme hodně podobnou.
    Svíčky v tomhle období taky miluju :*
    Krásný den, Nat!

    OdpovědětVymazat
  4. Naty to mi nedělej :((((... Já si prostě zakážu Tvoje články číst...nebo fakt už nevím..Prostě jsem opět zatoužila po většině věcí z Tvého článku (zbytek totiž už mám). Máme stejný vkus na svíčky, vůně, líčení, chlupaté ponožky :-D, prostě skoro na všechno, takže vím, že když něco doporučíš, bude to stát za to. A hned si letím pro Cosmo! Pusu, Jess.

    OdpovědětVymazat
  5. Ta fialova paletka vypada super. Ponozky s veselym potiskem taky zboznuju:D

    OdpovědětVymazat
  6. hodně si mi potěšila článkem, souhlasím s Miou, tvůj blog je, hlavně o Vánocích prostě super ;-) a moc moc gratuluji k úspěchu v Cosmu :-)) :-*

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem závislák na YC :) Teď mi dorazil z ebaye dárkový set 12 votivek - všechno vánoční vůně v krásném balení, jako dárek doporučuji, takhle vypadá:
    http://www.candle-essence.co.uk/catalog/images/220049-image.jpg
    Btw. kde prosím kupuješ ty Golden Rose laky?

    OdpovědětVymazat
  8. Ďakujem, ani si nevieš ako veľmi si mi pomohla tým to článkom . Máš krásni blog a vždy vieš dobre poradiť . Hlavne v kozmetike :) zato jedno veľké Ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
  9. nemám moc ráda lesky, ale ten od rimmelu mě zaujal mohla bys mi ho prosím nějak blíže popsat ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://beautymanners.blogspot.cz/2013/09/rimmel-apocalips-lip-lacquer-review.html

      Tady je na ně recenze :-)

      Vymazat
  10. Naty, kde nakupuješ Yankee svíčky? :) a hlavně ty malé bez skleniček?
    Děkuju! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou je nakupuju na Aukru, stací zadat Yankee Candle a prodejce tam nabizi nejakych 80 druhu vuni :-)

      Vymazat
  11. Super typy, škoda že pro LUSH se nedostanu, moje suchý rty by to určitě uvítaly :D Jinak bez ponožek s vtipným vzorem se taky neobejdu a v Cosmu ti to slušelo :)

    OdpovědětVymazat
  12. Svíčky jsou nezbytnost! Já zase jednou za čas vykoupím ty v Ikei, letos jsem si 4 poskládala jako "adventní věněc"))) S těma Kardashiankama jsi mě překvapila, v show to nevypadá, že by vstávaly nějak extra brzy. Možná je to jenom při speciálních eventech, ale třeba u Kim je to více než pravděpodobné)))
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kim je vždycky jako panenka, je to neuvěřitelné :)))

      Vymazat
  13. ty ponožky jsou super roztomilé!:-) a skvělý článek:)
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný článek, Naty ;)

    OdpovědětVymazat
  15. :) super článek, chtěla jsem se zeptat, měla jsi někdy vosky a svíčky ve skle od YC? Právě já bych si chtěla taky pořídit ty votivní svíčky, ale někde jsem četla, že to voní ještě míň než ty vosky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem vždy mívala spíš svíčky ve skle a zdá se mi, že voněly víc, než vosky.

      Vymazat
  16. Ahoj, prosím tě jaké číslo má laku má ten červený Golden Rose?

    OdpovědětVymazat
  17. Naty, nechceš udělat článek o líčení Kardashianek?

    OdpovědětVymazat
  18. krásný článek! jako vždy :*
    do Yankee jsem také zblázněná a vanilkový krém od Avonu je moje srdcovka! zrovna dneska mi kamarádka přinesla nové balení <3
    santa balzámek vypadá kouzelně, myslíš, že až budu v Lush, neodolám!
    a roztomilé ponožky jsem si o víkendu přivezla z Vídně - balení na celý týden, pastelové, kde na každých je napsaný den a každé jsou jinak ozdobené <3

    OdpovědětVymazat
  19. Děláš v Gantu? To bych do Tebe nikdy neřekla :-))

    OdpovědětVymazat