čtvrtek 7. listopadu 2013

SWEATER WEATHER


Hey guys!!!

Krásný večer, dnes jsem posílala na Instagram malý teaser nacházejícího článku. A byl by tady ještě dřív, kdyby mi před jeho vydáním nespadnul počítač a já jej nemusela psát komplet znovu. Proto radím, ukládat, ukládat, ukládat. Možná jsem jediná, kdo to takhle nedělá ehm...Chtěla jsem udělat klasický I <3 Fall Tag jako vloni, ale včera jsem viděla na youtube Sweater Weather Tag a bylo rozhodnuto. Slyšeli jste někdy roztomilější název? Miluju podzim, pojďme se podívat, co na něm mám nejraději.

1. Oblíbená svíčka?

Whooo, co se to tady děje? Žádná Yankee Candle?? Ne, nezanevřela jsem na svoje oblíbené YC, ale říkala jsem si, že by nebylo od věci zmínit nějakou cenově dostupnou variantu. Nebudu lhát, české drogérie zrovna širokou nabídkou neoplývají, ale poslední dobou si moc užívám tuto svíčku z DM. Voní po perníčcích, při hoření mění barvu a má roztomilé balení. Opravdu si připadám jako v babiččině kuchyni před Vánoci, zbožňuju vůně koření a sladkostí. Stojí kolem 120,- a vydrží velmi dlouho.

2. Káva, čaj nebo horká čokoláda?

O-M-G. Pumpkin Spice Latte a Gingerbread Latte ze Starbucks...Mohla bych je pít 5x denně a pořád bych je milovala. Jelikož ale Starbucks do našeho městečka jen tak nedorazí, chodím tady ve Zlíně do jedné úžasně klidné kavárny, kde vám namíchají hotové kávové orgie. Dám příklad. Vanilková káva s javorovým sirupem, domácí šlehačkou, skořicí a roztopenou čokoládou. What?? Pravděpodobně má kalorií jako dva obědy, ale to mě nemůže odradit. A když si k ní přikoupím ještě jablkový koláč s pekanovými ořechy...oooops!! Doma si dělám horkou čokoládu Big Choco, dá se koupit třeba v DM. Co se týká čajů, piju teď hodně London - citron a zázvor, protože doopravdy zahání nachlazení. Ale vede u mě káva.


3. Nejkrásnější vzpomínka na podzim?

To vím naprosto přesně, je ze základní školy. Chodívaly jsme s maminkou sbírat barevné listy do výtvarky, vyráběly zvířátka z kaštanů a snažily se najít co nejvíc šípků a jeřabin, protože jsme ve škole měli jejich sběr. Pamatuju si to úplně živě, bezstarostné dětství, cestou ze školy jsme po sobě házeli listí a nepotřebovali Facebook ani Twitter :-)

4. Který trend preferuješ, tmavé rty nebo výrazné oční linky?

Tmavé rty, definitivně. Tento podzim, snad více než který jiný, mě síleně baví experimentovat s extra dark rtěnkami.  Mám pro vás brzy v plánu celý článek o mých oblíbených tmavých rtěnkách, včetně swatchů. Tady dávám příklad tří, po kterých teď nejvíc sahám. Zleva je to Rimmel Lasting Finish odstín 166 Temptation, uprostřed MAC Ruby Woo a vpravo Rimmel by Kate Moss (Matte) odstín 107. By the way, ta 107 od Kate je vážně luxusní, dostávám na ni komplimenty i od odpůrců tmavých rtů. Už si i troufám zakomponovat výrazné rty do denního života, většinou jsem je nosila jen večer. Občas se samozřejmě setkávám s drobným nepochopením, holt nežiji v Londýně, kde si jdete nakoupit s natáčkami na hlavě a nikomu to nepřijde divné.




5. Oblíbený parfém na podzim?

Guess what?? Správně, zase a opět vyzvedávám na padestal novinku od Katy Perry - Killer Queen. Ta vůně je silná a nádherná, má v sobě všechny správné ingredience a je pro mě symbolickou pro tento podzim. 


6. Oblíbené jídlo na Díkuvzdání?

Očividně, tento svátek se u nás neslaví. Mám ale moc ráda sladké brambory, které v USA jídavají při téhle velkolepé večeři, takže se otázky nezaleknu a volím sladké brambory :-)

7. Jaký je podzim tam, kde žiješ?

Nádherný. Česko určitě není destinace snů a umím si představit trávit podzim flákáním se po Oxford Street, ale tady ho miluju. Je barevný, voňavý, není ani teplo ani zima a je ideální čas na procházky. Nevím proč mi podzim způsobuje takovou euforii, snad proto, že jsem na podzim narozená.



8. Nejoblíbenější svetr?

Konečně nějaký ten sweater! Tento úplně zbožňuju, úplně náhodně jsem si jej objednala od kamarádky z Londýna. Je fluffy a na ramenou, zádech a u krku má průhlednou černou látku. Je strašně příjemný na nošení a všimla jsem si na youtube, že v UK opravdu hodně frčí. Jinak mám ráda klasické, většinou jednobarevné svetříky.



9. Oblíbený lak na nehty?

Oh oh, že by Golden Rose?? Nebojte se, nebudu se dlouze rozepisovat o kvalitách laků Golden Rose, protože vás nechci unudit k smrti. Mám je prostě ráda :( Rudá, vínová, glittery...Plus Rimmel Salon Pro od Kattynky, odstín Rhythm & Blues.


10. Fotbal nebo skákání do hromady listí?

Tssss....ve skákání do listí jsem mnohem lepší než ve fotbale. Praxe už od školky dělá svoje :-)

11. Skinny jeans nebo legíny?

Jsem legínová holka, co Calzedonia přišla s push-up legínami, netuším, co jsou to kalhoty. Skinny jeans mám samozřejmě takdy ráda, ale kdybych si musela vybrat, tak legíny.

12. Combat boots nebo Uggs?

(btw, combat boots jsou takové ty vojenské boty, ale vyrábí je teď v hodně moderní, hezké holčičí verzi). Každopádně Uggs. Nebo lépe řečeno válenky, protože konkrétně Uggs nevlastním žádné. Přemýšlím, že si je podřídím, vydrží dlouho? Poraďte mi, kdo máte zkušenost. Většinou si koupím na sezonu tak dvoje nebo troje válenky, ve kterých obchodím celou zimu. Hrozně obdivuju slečny, které v -15 stupních, na komplet zledovatělém chodníku a břečkách, balancují na jehlových kozačkách. Já mám panický strach, že spadnu i ve válenkách.


13. Zaslouží si příchuť Pumpkin Spice ve Starbucks všechnu tu propagaci a chválu?

ANO. ANO. ANO.

14. Oblíbená podzimní TV Show?



Na podzim můj společenský život hodně upadá a většinou mě najdete doma ve spacím overalu, s giga hrnkem kávy a očima přilepenýma k laptopu. Proč? Protože se přece rozjíždí milované seriály! S podzimem mám na 100% nejvíce spojenou Gossip Girl. Dnes jsem viděla na We Heart It fotku Sereny a Blair s nápisem Podzim už nikdy nebude stejný bez Gossip Girl. Málem jsem se rozbrečela. Just a bit emotional. Co se týká současných tv show, musím zmínit Ravenswood, který mi přivolává noční můry, The Vampire Diaries a The Originals. Někdo mi na Instagramu doporučil Reign, děkuju a určitě se začnu dívat!!

15. Píseň, která ti nejvíc navodí podzimní náladu?

Taylor Swift - All Too Well. Miluju Taylor, je to moje úplně nejoblíbenější umělkyně a hltám každé její slovo. Ne nadarmo už po několikáté převzala cenu za nejlepší autorku textů. Její texty jsou jiné, mají význam. All Too Well je moje srdcovka, musela jsem si ji poslechnout několirkát, ale od té doby mi zůstala v hlavě. Má hluboký text a má pro mě důležitý význam. Nádherný podzimní song. 


To je ode mě vše mí drazí!!! Kdokoliv bude chtít tento tag udělat, udělejte, strašně ráda se potom podívám. Klidně mi na některé otázky odpovězte v komentářích <3





41 komentářů:

  1. Zrovna dneska jsem si poprvé zašla na Gingerbread latté - nejlepší, nejlepší nejlepší! celou zimu nechci pít nic jiného!:D

    OdpovědětVymazat
  2. áách jo, já ty Tvoje články prostě miluju! :)
    s výraznou rtěnkou vypadáš úžasně, určitě bych se jí nebála na běžné nošení :)) a ten svetřík? perfektní <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju <3 Už jsem si vypěstovala co se týká líčení docela kuráž, tak se toho neleknu ani přes den :))

      Vymazat
  3. skvělý článek:) to latté jsem ze starbucku ještě neměla, ale musím to napravit:) ten svetr je skvelej, tu písničku od Taylor mám taky moc ráda a podzim bez Gossip? Neee:(

    OdpovědětVymazat
  4. Super :) Ty matné rtěnky mě letos taky lákají, ale pořád si nemůžu vybrat. Favoritem je Mac Ruby Woo, ale strašně špatně se mi nanášela.

    OdpovědětVymazat
  5. Uggs mám už dvě sezóny, koupila jsem si je v Londýně a i po té době vypadají pořád jako nové, mají žádné známky nošení což je úplně bezvadné. A hlavní je to teplíčko, s obyčejnými válenkami se to nedá srovnat. 100% doporučuji!!! :-) Jinak perfektní článek :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, děkuju moc za doporučení! Vážně budou stát za to :-)

      Vymazat
  6. Och už sa teším v zime do Viedne kde konecne ochutnam Starbucks!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeeeej, já mám taky v plánu vánoční Vídeň! Je to tam nádherné, užiješ si to <3

      Vymazat
  7. Souhlas s Lady An, taky Tvoje články miluju :). Tvoje nadšení je naprosto nakažlivý, takže vždycky mám chuť vyrazit na nákupu a všechno co zmiňuješ minimálně otestovat (což tak v 50% případů taky udělám :-D). A co se týče Starbucks - naprostý souhlas! Jejich kávy miluju celej rok, ovšem Gingerbread Latté je naprostej favorit, to bych mohla mít pořád, místo snídaně, oběda, večeře, místo všeho :)))... A Killer Queen je taková pecka, že letos převálcovala mé (jinak zbožňované) favority od Victoria´s secret :). Jess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, to mě strašně těší:-)))) Neboj se, já to tak mám zase u jiných bloggerů, že něco vidím a hned mám potřebu vyrazit na nákupy. Perníkové latté je prostě bomba, miluju ho <3

      Vymazat
  8. Prosím tě, chtěla jsem se zeptat, kde ve Zlíně chodíš na ty dobroty- latté, koláč? O:-) Ve Zlíně studuju a ještě jsem nic takového neobjevila :( Díííky moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to kavárna na Zarámí a jmenuje se Art Muse myslím...je to každopádně naproti Zlíňanky a VZP. Nebývá tam plno, tak si tam třeba v klidu čtu časopis. Mají tam super výběr káv, dělají i čerstvé džusy atd. Koláče nemají pořád bohužel :( Výborný jablkový mají ale v Golden Cafe ve Zlatém jablku :-)

      Vymazat
    2. Chtěla jsem se zeptat na úplně to samé, zbožňuju totiž všechny thle kávičky s příchutí :-) díky! :-)

      Vymazat
  9. Nádherný a pohodový článek, nemám co víc dodat :)

    OdpovědětVymazat
  10. kde si kupujes valenky? na zimu zhanam prijatelnejsiu alternativu ugg a tieto na fotke vyzeraju kvalitne :) vdaka.

    OdpovědětVymazat
  11. Hodně dobrý článek:) A ty tmave rtenky ti neskutečně sluší tak se vyprdni na lidi a nos je i přes den;)

    OdpovědětVymazat
  12. Hodně dobrý článek :) a ty tmave rtěnky ti neskutečně sluší tak se vyprdni na lidi a nos je i přes den;)

    OdpovědětVymazat
  13. Ta kabelka je z H&M žejo? Je moc krásná! :O :)

    OdpovědětVymazat
  14. Taky u mě vede káva!! A zvlášť ze Starbucks! Kde je prosím ta kavárna ve Zlíně, bydlím tady taky, akorát v jedný vesnici kousek od Zlína :) A Pumpkin Spice Latte ze Starbucksu je prostě.. ach, to ani nejde popsat slovy. Na parfém Killer Queen od Katy jsem byla hodně zvědavá a poprvé jsem si k němu čuchla teď v dm. Voní nádherně, ale u mě stejně víc vede ten parfém od Lady Gaga, na jehož název si právě nemůžu vzpomenout :D Sice ho nevlastním, ale voní nádherně!! A taky Someday a Someday: Special Edition od Justina Biebera, tak na ty nemá nic. Jsou dokonalý!! Svetřík si strašně sluší <3 Já taky ale preferuju jednobarevný a ještě v kombinaci se svetrem! :)
    Co se týče válenek UGG já je mám. Sice jsou to asi 3 roky zpátky a už je mám strašně vyšlapaný za jeden rok, ale od tý doby mi babi každej rok kupuje Emu boty, který jsou skoro stejný jak UGG, akorát se jinak jmenujou no :D A vydrží víc. Já budu mít takový fialový druhej rok a furt jsou nevyšlapaný a to v nich chodím celou zimu :) Ale taky letos dostanu další UGGy, tak ti dyžtak pak dám i vědět, jestli se mi to i tentokrát vyšlape tak rychle. Ale raději bych ti doporučovala ty Emu boty, určitě se na ně mrkni :)
    A Ravenswood mi noční můry taky pěkně ,,vytvoří'', ale miluju ho!! :)
    Trošku víc jsem se rozepsala, tak snad ti takovej koment udělá radost :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám obrovskou radost :))) Vždycky se přiblble usmívám, když čtu tak krásné komentáře. Ta kavárna je na ulici Zarámí, jak je budova České spořitelny. Jmenuje se myslím Musse Art a je naproti cukrárny Zlíňanka. Na parfémy od Justina myslím už hodně dlouho, takže jsem strašně ráda, že jsi mi na ně dala pozitivní recenzi!!

      Vymazat
  15. Aký príjemný článok na piatkový večer, ktorý trávim ďaleko od svojho miláčika. Aj podľa mňa ti veľmi pristanú tmavé pery. Ja som odvahu na výrazné pery aj cez deň našla už dávnejšie, pretože sa mi viac hodia ako výrazné oči. Ľudia si na to ešte celkom nezvykli, ale ich pohľady mi nevadia. No a Starbucks bláznivé kávičky mám rada, no nikdy sa mi nedajú dopiť do konca, lebo sú tak sladkééé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anoooo, někdy jsou šíleně sladké :))) Děkuju moc, jsem ráda, že se ti článek líbí :-))

      Vymazat
  16. Ano ta svíčka z DM je skvělá. Já jí objevila tento týden a hned jsem si jí musela vzít. Nádherná vůně a i celkem příznivější cena než YC :)
    Jinak káva u mě vyhrává ze SB Toffee nut latte (tímhle nápojem pro mě začínají prostě vánoce) :) a co se týče UGG letos je budu nosit třetí rok a jsou vážně skoro jako nové! Fakt doporučuji inevstovat. Jak je jednou obuješ tak už nikdy nebudeš chtít žádné jiné. Já je naprosto miluju a díky nim se teď každý rok nemůžu dočkat až bude zase zima :)
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaaaaj, závidím SB mocinky moc :-) Ty UGG mě opravdu nadchly, protože slyším samé pozitivní názory!!! No určitě je potřebuju, to je jasné:)))

      Vymazat
  17. Ty rtěnky s emi na tobě s´děsně mooc líbí taky bych se tak chtěla nalíčit nemám ale odvahu ale je to prostě pecka tvoje články miluju podle mě musíš být děsně pozitivní člověk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem neskutečně ráda, že tak působím :)) Je to hlavně proto, že na blogu mluvím o věcech, které miluju a mám pro ně vášeň. A chci aby tady panovala dobrá a pohodová nálada, protože tady se relaxuje a povídá o holčičích věcech <3

      Vymazat
  18. Ahoj Nat :),
    Ugg vlastním taktéž a jak už psala Kristýna s obyčejnými se nedají srovnat! Měla jsem jedny hezké ze Zary kde se mi ovšem okamžitě urvala pata! :( Ale jelikož já na zimu od nohou vyloženě trpím, koupila jsem si UGG (ty nejvyšší :D ) a je v nich krásné teploučko! :) Chodila jsem v nich celou zimu, což bylo minulý rok přesně od konce října do března!! :D A absolutně žádná známka ochození! :) Jinak u nás v Praze teď UGG prodává Office Shoes, ale za šílené ceny nad 8000! :/ Takže pokud plánuješ vyje někam do zahraničí, určitě si UGG kup, neprohloupíš! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za radu :))) Vidím, že UGG se určitě vyplatí a je to nadčasový kousek. Mám brzy v plánu cestu do Vídně, tak se tam po nich podívám :))

      Vymazat
  19. O Reign som ti napisala ja, urcite si to musis pozriet, u mna je to najvacsia zavislost tejto jesene, spolu s Originals. Snad sa bude pacit :) Vejs

    OdpovědětVymazat
  20. nechceš začít natáčet videa ? :-)

    OdpovědětVymazat
  21. nechceš začít natáčet videa ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já o tom už moc dlouho přemýšlím :-) Asi se k tomu za nějaký čas i odhodlám :-)

      Vymazat
  22. kdyžtak piedestal...

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Nat udelala by si v blizke dobe post o push up leginach? Jak sedi atd+ jak a s cim leginy nosit, napady na outfity?:-)

    OdpovědětVymazat
  24. Moc krásný tag, zkusila jsem tu svíčku z DM a je úžasná. Přemýšlela jsem o nějaké Vánoční/zimní YC, máš nějakou oblíbenou? Jinak tag jsem udělala taky, ten název je opravdu skvělý :)
    Smile Thess

    OdpovědětVymazat