čtvrtek 21. listopadu 2013

FALL DARK LIPSTICKS


Hey guys!!!

Ne, ještě stále nemám dost básnění o tmavých rtěnkách, kterými jsem letos doslova posedlá. Snad u každé značky je možné najít překrásnou barvičku. Připravila jsem pro vás článek o svých TOP 6 tmavých rtěnkách pro tento podzim. Věřte, že mi dalo dost práce vybrat jenom šest....každopádně můžu s čistým svědomím říct, že toto jsou moje favoritky pro podzim/zimu 2013. Enjoy.


Pokud by vás zajímalo, odkud mám tyto stojánky na rtěnky, objednávala jsem si je v tomto eshopu


Ale myslím, že jsou teď k sehnání víceméně kdekoliv, hlavně ebay a podobné stránky, tam jich seženete spoustu.

Jak vidíte, pouze jedna rtěnka je dražší, jinak jsou všechny z drogérie, takže cenově dostupné. Asi 80% mých rtěnek pochází z drogérie, protože je to snadný způsob, jak zkoušet nové odstíny a trochu experimentovat. Ke každé z nich vám něco málo povím a ukážu swatche.

1. RIMMEL BY KATE MOSS, LASTING FINISH, MATTE, odstín 107

Letos velmi diskutovaná rtěnka! Moc jsem se těšila na matnou kolekci rtěnek od Kate Moss, kde mě sice trochu zklamal výběr barev, ale nakonec stál opravdu za to. Myslím, že tento odstín sedne všem tónům pleti. Je to ideální tmavá červená, s nádechem do fialova. Připomíná mi tmavé třešně. Je matná, ale ne ve smyslu, že by rty vysoušela. Hezky se nanáší, má opravdu matný finish, dlouho vydrží. Je pro mě asi na prvním místě.


2. RIMMEL BY KATE MOSS, LASTING FINISH, odstín 01

Zbožňuju rtěnky od Kate Moss. Tento odstín vytvořila jako první a je to podle Kate perfektní červená, kterou sama nosívá. Já bych ji popsala jako tmavě rudou a je podle mě "celoroční". Například odstín 107 se na léto příliš nehodí, ale 01 bych si klidně vzala i na letní večer. Moc hezky voní, snad vanilkou, ale jsem špatná v popisování vůní. Není sice matná, ale ani super lesklá, je zkrátka tak akorát. Výdrž má dobrou stejně jako podle mě všechny rtěnky od Kate.


3. RIMMEL, LASTING FINISH, odstín TEMPTATION

Jak vidíte, Lasting Finish má u mě jedničku s hvězdičkou :) Tato rtěnka je z klasické řady LF a je k mání už nejspíš hodně dlouho. Objevila jsem ji na konci léta úplně náhodně, protože snad byla v nějaké slevě a já začala zrovna kumulovat tmavší rtěnky pro podzim. Je to taková hluboká červená, tipovala bych ji na něco mezi 107 a 01. Mám ji moc ráda, vydrží nesmírně dlouho a nemusím ji skoro vůbec upravovat.


4. MAC, MATTE FINISH, odstín RUBY WOO

Nejoblíbenější rtěnka Rihanny a Gwen Stefani mi dává krásné i krušné chvilky. Krásné jsou proto, že je to úplně nejdokonalejší retro red jakou si umíte představit. Když si vybavím pin up girls, vybavím si Ruby Woo. Na fotce ani tak nevynikne, ale v reálu je to rudá nádhera. Já, stejně jako řada dalších slečen, mám trochu problém s její aplikací. Matná rtěnka od Kate je proti Ruby jako balzám na rty. Ruby je natolik pigmentová, že je chvílemi opravdu strašně suchá a při nanášení mám pocit, že ji zlomím. Mia mi poradila používat pod ni balzám nebo chubby stick, takže snad to bude zlepšení. Výdrž má jinak precizní.


5. AVON, ULTRA COLOR, odstín LAVA LOVE

Tento podzim mě velmi mile překvapil Avon! Konkrétně svojí novou řadou rtěnek Ultra Color, ze které jsem si vybrala hned čtyři odstíny. Tady vám předvedu dva oblíbené. Prvním z nich je Lava Love, který je pro tuto kolekci charakteristický, stejně jako pro Rimmel by Kate 01. Je to určitě nejsvětlejší rtěnka ze všech šesti a popsala bych ji jako takovou červenou podle Marilyn Monroe. Má příjemné složení, není příliš lesklá a vydrží o něco méně než předchozí jmenované. Je to ale dobrá alternativa pro ty, kteří nechtějí úplně ultra dark odstíny.


6. AVON, ULTRA COLOR, odstín OXFORD WINE

Nelekněte se. Tato rtěnka působí na fotce jako úplně černá a stejným dojmem působí i ve skutečnosti. Když jsem se na ni poprvé podívala, trochu jsem se sama vyděsila. Jedná se ale skutečně o barvu hodně tmavého červeného vína, s nádechem do fialova. Řekněme, že z těchto všech, je nejvíce fialová. I na rtech vypadá moc pěkně, jen to už chce maličko odvahu a není asi úplně na denní nošení.


SWATCHE




Jakékoliv otázky nechte v komentářích, těším se příště :-*

27 komentářů:

  1. Skvělý článek Natálko! Chtěla bych na tobě vidět tu MAC a Oxford Wine :-) Myslím, že se také zastavím pro nějaku tu rtěnku od Kate ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ruby Woo mám na instagramu, tak můžeš kuknout:) Kate má nádherné rtěnky :-)

      Vymazat
  2. tu 107 od Kate mám také, ale je na mě moc výrazná....na běžně nošení jí přejedu prstem a pak nanesu na rty :) ale někdy na večer určitě zkusím i normálně :) a asi se podívám po nějaké klasicky červené, snad najdu odvahu ji nosit :D

    OdpovědětVymazat
  3. tak ta 6. je dokonalá, přesně takovou teď sháním, takže děkuju moc za tip:)
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  4. Mě teda hodně zaujala ta poslední rtěnka, má opravdu skvělou barvu! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna jsem si ted taky objednala ten organizer na rtenky :-) mám ted pro ne slabost když se nemuzu jinak malovat :-)
    od rimmel mam cervenou rtenku a tu mam snad na veky staci jeden tah a barvicka je luxusni obravdu vydarena edice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rimmel má úžasné rtěnky, mám je snad nejradši <3

      Vymazat
  6. Všechny jsou krásné :) jjen bych je ráda viděla ještě na rtech :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  7. Ruby Woo vypadá krásně, je to jedna z věcí na mém vánočním wishlistu:))

    http://evelinkablog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělý článek Natálko :-), jako většinu mě též zaujala Ruby Woo, která tedy vážně působí fantasticky, přesně takový odstín už dlouho hledám :-).
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  9. ja si zas uplne ujizdim na odstinech lesnich plodu :))

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Nat, mimo článek ale mám dotaz. Na insta máš vyfocené nehty-červený lak, hranatý tvar-to jsou tvé nehty? :-) Proč si pořád chodila na úmělé když máš své naprosto úžasné? A jakto, že ti sundali umělé a máš je pod nima takové dlouhé? :-) Fakt máš super nehty, závist :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to jsou moje nehty:) Mívala jsem je potažené gelem, neměla jsem nalepené vyloženě ty plastové. Děkuju moc za pochvalu, já se právě bála, že budou v hrozném stavu, proto jsem příjemně překvapená, jak jsou v pořádku:)

      Vymazat
  11. Asi je nejvyšší čas jít si pořídit novou rtěnku :)

    OdpovědětVymazat
  12. Nat můžeš mi říct jaké používáš samoopalováky ? Nemám s něma dobrou zkušenost a to jsem používala i Lorealy :(

    OdpovědětVymazat
  13. Ta od MACu je úžasná :3 A viď, že jsi teď v novým Cosmopolitanu v tý ,,rubrice'' o doporučení věcí? :))

    OdpovědětVymazat
  14. Nat, dnes sem tě našla v Cosmu! Paráda, jak ses dostala ke spolupráci s nimi? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Oslovila mě radaktorka Cosma, objevila můj blog a dohodly jsme spolupráci :)

      Vymazat
  15. mohla by si pridavať aj častejšie:)

    OdpovědětVymazat
  16. <3 Ruby Woo !!!

    http://nicolexs.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Tak Natalí, Ruby Woo nejlépe funguje s podkladem z konturky. Vyzkoušeno. :) Ale chce to pak hooodně hydratace. :* Super článek!

    OdpovědětVymazat