neděle 22. září 2013

RIMMEL STAY MATTE FOUNDATION REWIEV


Hey guys!!

Krásné nedělní dopoledne!

Tento podzim vyšlo několik úžasných novinek, mám pro vás připravených už pár recenzí. Začneme u Rimmelu, který mě neskutečně potěšil vydáním Stay Matte Foundation. Jak jsem zmiňovala ve starších článcích, pudr Stay Matte je jediný, opravdu jediný, který mi dokáže udržet matnou tvář. Ani Chanel to tak skvěle neumí. Proto jsem byla nadšená, když jsem na pultech zahlédla jeho make-up verzi. Na podzim miluju "vše matné" včetně rtěnek, tvářenek a očních stínů, takže jsem byla zvědavá, co od této novinky očekávat.

VÝBĚR ODSTÍNŮ

U odstínů se Rimmel částečně držel schématu, který zavedl u pudru. I číselně nejtmavší odstín je poměrně hodně světlý. Tentokrát s tím ale nemám problém, přestala jsem totiž s opalováním (yay for me), takže mi sedne Classic Beige. Tuším, že možností barev je šest a všechny vypadají docela dost porcelánově, takže má-li některá slečna olivovou pleť, automaticky sáhnout po nejtmavší.

BALENÍ

Po dlouhé době Rimmel upustil od skleněných flakonů s pumpičkou a produkt umístil do plastového obalu, připomínajícího krém. Jsem spokojená, je to praktické a ideální pro kosmetickou taštičku, jelikož je mnohem lehčí než sklo. Obsak je klasických 30ml. 

KONZISTENCE

Struktura je zajímavá, připomíná mi pěnové make-upy, ale v trochu tekutější podobě. Každopádně je poměrně hustý a na první pohled vypadá, že se s ním bude těžko pracovat. Zdání ale klame, roztírá se krásně, perfektně splyne s pokoužkou a přestože rychle zasychá, pořád se dá dobře poupravit. Nanáším jej štětcem (na pudr od ELF), protože tak si já sama nejlépe aplikuju make-up, ale na mamince jsem jej zkoušela pomocí "beauty blenderu" (té houbičky ve tvaru kapky) a vypadalo to super. Takže je to jen na vás, asi bych ale nedoporučovala prsty.

VZHLED A VÝDRŽ

Dostáváme se k nejdůležitější části. Vzhled je sametový. Doslova sametový, protože opravdu zanechá pokožku jako u porcelánové panenky. Miluju Double Wear od Estée Lauder a troufám si říct, že podle mého názoru, má Stay Matte PODOBNÝ efekt. Neříkám, že je úplně stejný, Double Wear je více na tváří cítit, je těžší, ale tento Rimmel je alternativa. Perfektně mi nahradí Double Wear třeba v práci, kam nepoužívám dražší líčení.

Co se týká výdrže. Běžně přepudrovávám obličej během dne cca 4x. Když si dám Stay Matte make-up a lehce ho zapudruji Stay Matte pudrem, dovedla bych si představit nevzít si sebou pudr. Opravdu udrží tvář matnou a v super stavu, většinou se třeba v polovině dne přepudruju, ale určitě to není potřeba tak moc jako u jiných make-upů, kdy si musím hodně hlídat T-zónu. 

TIP

Poslední dobou přimíchávam Stay Matte to jiných make-upů, takže automaticky vytvoří matný efekt. Například True Match používám celé roky a nedám na něj dopustit a se špetkou Stay Matte vypadá ještě lépe.

VÝSLEDEK

Bez chyby. Jediným problémem by možná mohly být nedostatečné odstíny pro tmavší barvy pleti, ale jinak skvělé.




Děkuju a krásnou neděli <3

30 komentářů:

  1. Pudr je moje stálice, ale o make-upu slyším poprvé :)

    OdpovědětVymazat
  2. Make-up Stay Matte už ale existoval dlouho, jen ne v takovém balení... tak nevím jestli změnili jen balení nebo i obsah...?

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, hlavně ten obsah:)) Ten dřívější byl pro mě úplně příšerný, horší make-up jsem snad neměla. Tento je naopak podle mě pecka:)

      Vymazat
    2. Přesně tak, jeho předchůdce byl hrozný. Házím do koše a jdu koupit tento :D

      Vymazat
  3. oni měli Stay Matte Foundation už předtím, ale to byla TRAGÉDIE! tohle by mělo mít nějaké inovované složení a pěnovější konzistenci a soudě podle prvních recenzí tohle bude o dooost lepší :)) škoda, že v článku nezmiňuješ, jaké má krytí. připadá ti i v tom podobný jako Double Wear?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, ten starý Stay Matte mám ještě doma, je strašný!!! Tento je o 100% lepší. Krytí má střední až vysoké, záleží na množství. Ale kryje opravdu dobře. Netvrdím, že stejný jako DW, to určitě ne, ale vypadá na tváři dost podobně a má stejně dobrou výdrž a zmatnění. Tak působí na mě, samozřejmě někomu nemusí vůbec sednout.

      Vymazat
  4. já mám stay matte ten straší.. a i tento pudr.. a také jsem maximálně spokojená.. určitě také tento make-up vyzkouším :) jsi překrásná :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ač mě tenhle makeup láká, tak na Estee Lauder DW nedám dopustit a docela pochybuju, že něco z drogerky by se mu mohlo aspoň přiblížit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já DW taky miluju a je to podle mě nejlepší make-up. Ale zase nepodceňuju věci z drogerie, protože někdy opravdu platí, že se cena nerovná kvalitě. Neříkám, že Stay Matte je duplikát pro DW, ale vypadá na tváři dost podobně. DW má o něco silnější krytí.

      Vymazat
  6. Takhle jsi Naty bozska a silene jsi me nalakala. Nemohu ale z toho nude make-up looku, proste bombicka!!!

    OdpovědětVymazat
  7. strašně ti to teď sluší, jak máš světlejší pleť a méně namalované oči :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je nový Stay Matte místo tohodle http://nd05.jxs.cz/628/575/4c95dd121d_87132945_o2.jpg ? Tenhle totiž používám už x let a nemůžu si ho vynachválit. Taky míchám s jina makeupama a neměnila bych :)

    OdpovědětVymazat
  9. ahoj, skvela recenzia, dakujem za tip uz dlho hladam matujuci makeup, takze nabehnem do drogerie a vyskusam ho. dakujem

    OdpovědětVymazat
  10. Perfektní článek, Naty :)) Já mám sice jen jejich pudr, ale na ten si opravdu nemůžu ztěžovat :))
    P.S. Mohla bych se prosím ještě zeptat, jakou má vydrž vůně Killer Queen od Katy Perry? Děkuji moc :))
    Tvá Lucy :***

    OdpovědětVymazat
  11. Jsi jako andílek! :) Recenze mě potěšila, jelikož pokukuji po novém nevyzkoušeném make-upu, po kterém nebudu mít obličej jak namočený v oleji. Poslední dobou nestačím pudrovat obličej. Chvíli po nalíčení jsem lesklá a to mám pudr Stay Matte. Nejspíš kouknu po tomto novém makeupu. Zdá se i fajn.
    Nicol

    OdpovědětVymazat
  12. a cena obou produktů? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuším že make-up 169,- a pudr kolem 120,-

      Vymazat
    2. Já ho koupila včera v DM za 129 :))) kup měsíce !!! Nemůžu si vynachválit ho. Používám na něj teda ještě trochu EDM minerálního makeupu v pudru, ale spíš kvůli malýmu lesku na nosu :)

      Vymazat
    3. Já koupila makeup včera v DM za 129 :)) jsem nadšená. Používám na něj sice trochu EDM minerálního makeupu, ale to spíš kvůli lesku na nose :)

      Vymazat
  13. Tak teď jsi mě teda taky nalákala! Jen mám trochu strach, protože ten pudr mi absolutně nesedl (všichni ho milují a pro mě byl jeden z nejhorších co jsem zkusila), tak jestli by to nebylo stejné i s makeupem:( Ale dlouho sháním opravdu matující, každopádně ho v drogerce musím vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahooj :-)
    Zvu tě ke mě na GIVEAWAY: http://callmeketrin.blogspot.cz/2013/09/zarijova-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  15. já rimmelem nikdy nebyla spokojená mám smíšenou pleť a tak se s mnou t-zónou niky nepopral ani true match btw ty vlasy ti strašně sednou moc se mi líbí tento účes na tobě =)

    OdpovědětVymazat
  16. Natalko, ty jses neskutecne nadherna!

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj tak v prvom rade ti musim napisat, ze taketo jednoduche prrodzene licenie ti velmi sedi, si uplne krasna a pozeram si dookola tvoje fotky, pripadam si ako uchylak :))))) :D no a o vlasoch ani nehovorim, tie su nadherne, vazne si krasna a takto ti to velmi svedci, a k tomu si ma uplne nalakala kupit si ten make up takze zajtra bezim do drogerky:)

    OdpovědětVymazat
  18. vůbec jsem nevěděla, že udělali i makeup verzi Stay Matte.) podle toho, co píšeš, ho budu muset určitě vyzkoušet!:)

    OdpovědětVymazat
  19. jaký máš odstín pudru stay matt prosím díky jinak ti to moc moc sluší :)

    OdpovědětVymazat