úterý 31. ledna 2012

FASHION & STUFF



Hey guys! Krásný úterní večer <3

Po dlouhé době se mi dostalo hned několik dní volna po sobě, což je pro mě vždycky nejlepší příležitost pro přečtení časopisů a zhlédnutí seriálů, na které běžně nemám čas. Moje koždoměsiční trio je klasicky Elle, Marie Claire a InStyle. Elle a InStyle jsou téměř vždy dobré a příjemně oddechové, zato Marie Claire se u mě objevuje spíše ze zvyku...nevím jak vám, ale mě zkrátka přijde na módní magazín příliš vážné. 




Coffee&Co je téměř jediná kavárna, kam s přáteli chodíme a moje klasické menu je Vanilkové Latté a zelený ledový čaj. Ze sladkostí se u mě na stole nejčastěji objevují čokoládové muffiny a kakaové koláče s ovocem. Mám ráda klidnou atmosféru, která tam vládne. Velice mi u nás ve městě schází Starbucks.




Podpatků není nikdy dost! Tyhle lakované miláčky s mašlí a leopardím vnitřkem jsem si pořídila asi před týdnem a od Kitten je to můj třetí pár. Mám doma neskutečné množství bot různých značek a můžu zaručit, je pouze v těch od Kitten mě nikdy nebolely nohy, přestože jsem v nich trávila celý večer i noc, včetně tance. Můžu opravdu doporučit, plus, velice příjemné ceny.



Zbožňuju velké a výrazné šperky! Od náhrdelníků, přes náramky a náušnice až po prsteny. Jakmile něco na první pohled razí do očí, má to u mě své místo. Tento náramek jsem koupila před pár dny v jednom místním italském butiku, nevím tedy přesně značku. Dnes jsem jej měla poprvé na sobě a sklidil spoustu komplimentů. Perly určitě nepatří jen ke kostýmkům a čaji o páté.



 Můj poslední dny absolutně nejoblíbenější kousek! Ti, kteří mě sledují na Facebooku jej mohli vidět na fotkách z minulého víkendu, kde jsem k němu měla oblečenou černou minisukni s vysokým pasem. Je to černé jemňoučké body s kamínkovou aplikací a oblečené vypadá prostě fabulous! Je od značky Katsuya a jsem z něj úplně nadšená <3










čtvrtek 26. ledna 2012

FLOWERS & CHAINS



Krásné čtvrteční odpoledne!
Jen velice krátký post, ve kterém se s vámi podělím o jeden ze svých posledních nových kousků, o němž mám smíšení pocity. Když jsem sukni z Fornariny s květinovou a řetízkovou aplikací viděla poprvé oblečenou a okamžitě se do ní zamilovala a pár dní na to si ji též koupila. Přestože to je kousek, který okamžitě upoutal moji pozornost, je to zároveň prvek šatníku, u nějž si nejsem na 100 procent jistá, zde jej vynosím. Díky jejímu volnému střihu ji bude třeba zkombinovat s jednoduchým a užším vrškem, přemýšlela jsem o klasické košili či tílku. Nicméně, rozhodně je to zajímavý kousek, který chytí oči.




středa 25. ledna 2012

PERFECT MATCH? FOUNDATION REVIEW


Na pultech se v poslední době objevila řada make-upů, slibujících dokonalé splynutí s vaší pletí. Porovnáme tedy dnes dva z nich. Už nejaký čas fungujicí Match Perfection od Rimmel a novinku Skin Match od Astoru.


V první řadě jsem se naučila - nechceme aby nedokononalosti pleti vypadaly úplně stejně i po nanesení make-upu! A přesně to je většinou výsledek použítí produktů, zaručujících dokonalé souznění.

Moje pleť snese téměř úplně vše a už dlouho jsem se nesetkala s produktem, který by mi neseděl tolik, jako Skin Match od Astoru. I přes velké sliby Heidi Klum, jí příliš nevěřte. U výběru barvy jsem se setkala se stejným problémem jako u každého výběru make-upu v českých drogériích. Výrobci zkrátka nejsou ochotni do naší země distribuovat odstíny se žlutým podtónem a sveřepě na nás valí pouze ty s růžovým. A druhý obvyklý problém - příliš světlé odstíny. Z nouze jsem sáhla po nejtmavším, který byl v nabídce a měla docela dobrý pocit z pěkné barvy ve skleněné lahvičče, která však byla po nanesení úplně jiná.

Můj největší problém s tímto make-upem je jeho vodnatost a slabé krytí. Je neskutečně řídký, tudíž se s ním špatně pracuje, trvá velmi dlouho, než se vstřebá a zasychá spíše do pudrova, což má tendenci k flekům. S mou pokožkou nesplynul vůbec, i přes velmi tmavý odstín byl o pár čísel světlejší než můj krk, špatně se vstřebával a ani náhodou nevydržel 12 hodin, během kterých pracuju. 

U mě tedy tato novinka pohořela na celé čáře. Špatné odstíny, špatné složení, špatné krytí, špatná výdrž. Věechno špatně. Je to samozřejmě pouze můj osobní názor a je možné, že pro někoho z vás bude fungovat ohromně.

Známka: 4




Rimmel a jeho Match Perfection dopadnul podstatně lépe. První výhrou byl relativně slušně sedící odstín a to jsem ani nesáhla po úplně nejtmavším, ale po čísle před ním. Velké plus, které tímto připisuji i Astoru, je za balení, které je složeno ze skleněného flakonu s pumpičkou, což vypadá dobře a je to nejvíce praktické. Match Perfection jsem nanášela jak prsty, tak štětcem, oboje fungovalo relativně dobře, já osobně preferuju vždy štětec. Konzistence je středně hustá, nečekejte žádnou maltu, na druhou stranu mi nestékal po tváři jako Astor. Krytí považuju za středně silné, s přimhouřením oka by nebylo nutné použít korektor. 

Potěšilo mě, že make-up je opravdu schopný vydržet celý den bez velkých úprav. Ráno kolem 8 hodiny jsem po jeho aplikaci dodala trochu pudru a bronzeru a vracela se domů kolem 21:30. Líčení bylo pochopitelně trochu povolené, ale snesitelně. Má pro mě tedy lepší barvu, konzistenci, krytí i výdrž. Pravděpodobně si jej nekoupím znovu, ale na rozdíl od Astoru jej alepoň vypoužívám.

Známka: 2-











neděle 22. ledna 2012

ALL ABOUT KARDASHIAN

Krásné pondělní ráno, poslední volné večery trávím pravidelně v posteli, s nosem zabořeným mezi stránkami. Ti, co mě znají už déle si stačili všimnout, že jsem velkou, opravdu velkou fanynkou Kardashians. Jsou obrovskou inspirací jak v oblékání, tak v make-upu, nechme stranou jejich počínání v showbusinessu. Nicméně Keeping Up With Kardashians mě neskutečně baví. Když jsem na youtube zjistila, že vydaly Kourtney, Kim a Khloe dvě knížky, hned jsem zapátrala po síti a byly doručené nesmírně rychle! Momentálně mám za sebou Kardashian Konfidental, kde sestry velice obsáhle popisují svůj život od dětství, přes dospívání až po současnost. Své vztahy s rodinnou, cestování, svou popularitu, styl a ke všemu dokládají jak promo, tak osobní fotografie. Jdou skutečně do hloubky, popisují trauma ze smrti otce, hříchy mládí jako řízení pod vlivem a podobně. Je to každopádně velmi zajímavé čtení pro někoho, kdo je jejich příznivcem, protože knížka obsahuje detaily. P.S. vůbec se nedivím vždy dokonalému vzhledu sester, popisují, jak vždy od pěti ráno mají "hair and make-up", takže po každodenní několika hodinové práci profesionálních stylistů by se každá cítila jako princezna.

Dollhouse je spíše novela, která mě teprve čeká, ale vzhledem k tomu, že Konfidental jsem stihla během dvou večerů, Dollhouse na tom bude jistě podobně:))

Krásný začátek nového týdne!


středa 11. ledna 2012

THE BODY SHOP: BANANA & VANILLA


Hey guys! Krásné středeční ráno <3
Přináším jen krátký post o svých současných oblíbencích z Body Shopu, protože můžu jen a jen doporučit. Banánový vlasový kondicionér Banana Banane jsem si koupila asi tři měsíce nazpět úplnou náhodu, měli jej zrovna v akci a voněl úplně jako právě rozmačkané banány. A protože jsem banana freak, skončil v košíku. Postupem času mě přesvědčil, že nejenoom absolutně božsky voní, ale skutečně dělá svoji práci a extrémně mým suchým vlasům vyhovuje. Je nesmírně hustý a máte pocit, že si na vlasy mažete opravdové banány. Stačí nechat pár minut působit, smýt a vaší hřívě to udělá vážně dobře. Při poslední návštěvě The Body Shopu jsem si jej koupila do zásoby podruhé a vzala si i banánový šampon. Lahůdka.


Mojí další úchylkou je závislost na tělových mlécích a máslech a to hlavně ve sladkém provedení! Takže když jsem viděla končící vánoční limitovku Spiced Vanilla, hned jsem po ní sáhla. Myslím, že není třeba se dlouze rozepisovat, Body Shop je pověstný svými vynikajícími tělovými krémy, které dělají pokožce dobrou službu, takže mi nezbývá než vychválit úžasnou kořeněnou vanilkovou vůni. Doporučuju vzít si pokud to jde, jak sprchový gel, tak tělové mléko, vůně se udrží na těle dlouho a po večerní sprše mi ráno voní kompletně celé povlečení :)) Poznámka: není nad praktickou pumpičku!!



neděle 8. ledna 2012

LAZY SUNDAY


Dnes je neděle odpoledne přesně podle mých představ....typická lazy Sunday, kdy se člověk nemusí hnout z domu, za okny bubnuje déšť a pokoj mám provoněný svíčkou Orchard Pear od Yankee Candle. Ano, perníková chaloupka je důkazem, že u nás stále panují Vánoce. Čtu časopisy, na které jsem předchozí týdny neměla čas, ujídám sushi, na kterém mám poslední dobu závislost, ovšem ne tak velkou jako na Pretty Little Liars. Je to jako droga, u které jsem schopna sedět celé hodiny a doba, než spustily 2. ledna druhou polovinu druhé řady, byla prostě nekonečná! Sdílíte taky tuhle PLL úchylku? Zatím všichni, kterým jsem je doporučila definitivně ano.



PIECES OF MAC

Hey guys!
Krásné nedělní odpoledne všem, nedávno jsem si pořídila tři nové kousky MAC, takže přidávám krátký post. MAC Select Sheer Pressed je velmi lehký pudřík, který bez problémů splývá s pokožkou a nevytváří tzv. caky look. Je jednoznačně nejmírnějším pudrem z rodiny MAC a doporučila bych jej převážně těm, kdo nemají problematickou pleť, jelikož krytí není enormní. Slouží však výborně pro jemné zafixování make-upu. Jsem v odstínu NC40, což je pro středně opálenou pleť se žlutým podtónem, má jej například beauty guru DulceCandy.
Oční stíny v odstínu SHALE mají SATIN FINISH, jsou tedy lehce třpytivé, kdy se barva pohyuje mezi jemně fialovou a hnědou. 
Druhým odstínem ne POLLINATOR, který má FROST FINISH. Medově oranžová barva, ideální pro každodenní přirozený make-up, snadno kombinovatelná s ostatními odstíny, možno použít jako podkladovou.
Máte s nektěrým zmíněným produktem zkušenosti?
Všem krásnou neděli!

sobota 7. ledna 2012

GET UR FREAK ON!

15 Weird Facts About Me
 Let's get started!
1. Jaká je tvoje přezdívka, kterou používá rodina a přátelé?
- Nat, Naty
2. Tvůj podivný zvyk?
- neustálé hraní si s vlasy
3. Nějaké tvé fóbie?
- obrovský strach z pavouků
4. Který song si někdy tajně zpíváš?
-  Hilary Duff - Hey now :))
5. Co tě dokáže na ostatních nejvíc rozčílit?
- gramatické chyby v mailech a sms
6. Co děláš když jsi nervozní?
- hraji si s vlasy a mnu ruce
7. Na které straně postele spíš?
- na levé
8. Jaké bylo tvoje první plyšové zvířátko a jeho jméno?
- velký bílý lední medvěd, jmenoval se Balú
9. Co si pokaždé objednáváš ve Starbucksu?
- velké vanilkové latté nebo double chocolate frappucino
10. Které beauty pravidlo propaguješ ale sama porušuješ?
- natírání krémy s SPF
11. Ve sprše, jakým směrem máš tvář?
- směrem k trysku
12. Máš nějaké zvláštní tělesné dovednosti?
- spíše ne
13. Které jídlo miluješ přestože víš, že je "špatné"?
- fast food...zbožňuju McDonald a pizzu
14. Čas na spaní! V čem spáváš?
- pyžama Hello Kity :))
15. Kterou frázi neskutečně často používáš?
- "v pořádku"